kaapelit

Laajakaista | Yleistä

Taloyhtiön kaikki huoneistot sekä liiketilat on kytketty kiinteään laajakaistaan. Laajakaistan saa käyttöön ilman mitään eritysitoimenpiteitä ilmoittaessaan siitä esim. muuton yhteydessä. Huoneistossa liittymä sijaitsee puhelinpistokkeen kanssa samassa pistorasiassa. Jos yhteys ei toimi, tarkista että linjat on kytketty huoneistokohtaisessa tietoliikennejakokaapissa (sulaketaulun yhteydessä oleva pienempi kaappi). Mikäli et saa yhteyttä toimimaan, ota yhteys taloyhtiön hallitukseen.

Käyttöönotto | Rekisteröityminen

Käyttöönotto tapahtuu liittämällä tietokone (tai erillinen reititin silloin kun halutaan jakaa yhteyttä huoneiston sisällä) suoraan laajakaistapistokkeeseen - MITÄÄN MODEEMEJA EI TARVITA!. Käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen ensimmäisellä yhteyskerralla (lue Uutiset 2018-12-13). Käyttöoikeus on voimassa siihen saakka kunnes käyttäjä muuttaa pois huoneistosta.

Käyttösäännöt kokonaisuudessaan >

Asetukset

Yhteyden vaatimista asetuksista löytyy lisätietoja palvelun tarjoajan kotisivulta.

Jos yhteytesi on jo toiminnassa, voit tarkistaa yhteyden nopeuden Netplazan nopeusmittarista. Mittari näyttää kiinteistön todellisen yhteysnopeuden yleiseen verkkoon. Nopeustaso on tällä hetkellä maksimissaan noin 100/100M (2018 - TESTAA NYT).

Oma Wlan -tukiasema

Voit jakaa huoneiston nettiyhteyden ottamalla käyttöön Wlan -tukiaseman/reititimen. Näiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä muutamiin satoihin euroihin. Noin 50€:lla saa jo kohtuullisen hyvän laitteen.

Reititin kannattaa sijoittaa huoneiston sähkökeskuksen yhteydessä olevaan tietoliikennekaappiin. Siihen tulee huoneiston laajakaistalinja ja seillä on myös laitteen tarvitsema sähkö valmiina. Oma Wlan kannattaa myös SUOJATA. Suojaamaton verkko vetää puoleensa lähellä olevien laitteiden yhteydet ja hidastaa ja hankaloittaa yhteyksiä niistä. Pahiten kuitenkin kärsii omat yhteydet, sillä ne hidastuvat ja jopa tukkeutuvat ajoittain. Myös omien laitteistojesi tietoturva on suuressa vaarassa sillä samassa reitittimessä olevista laitteista voi päästä esimerkiksi käyttämääsi tietokoneeseen.

facebook

netplaza